Google Website Translator Gadget

Monday, June 25, 2012

Tayar kereta meletup

Assalamualaikum n salam sejahtera dears,

benda ni berlaku 2 minggu lepas tapi, baru ada kesempatan nak buat entri pasal ni..
12/6  hari tu, mummy on the way balik ke Putra dari kampung,mummy bagitahu kat ayah kita balik pagi2 yer,kalau sempat mummy nak pergi kerja,semalam dahlah mc,takkan hari ni nak cuti plak,dahlah cuti tinggal berapa harilah sangat..

tapi, biasalah manusiakan lain yg dirancang lain plak yg jadi...pukul 9:30am jugak keluar dari rumah kampung,alamatnya cuti lagilah hari ni..masa masuk h'way pagoh mummy dah rasa macam tak sedap hati jer,mana taknya,rasa mcm ayah bawa melayang2,tapi, mummy diamkan diri jer..kata org tu kalau jalan jauh jangan fikir bukan2...

kalau masuk h'way dah pukul 10am panas tu makin terasa kehangatannya...ayah mummy tgok kejap2 menguap,si kembar pula tak reti diam,ke depan ke belakang..wui letih nak layan diaorg, abg aiz plak layan tido kat seat depan..

Dipendekkan cerita lepas je RnR Seremban,masa tu ayah bawa kat lane tengah,"POP" 'mummy pegang anak2!!'jerit ayah spontan...
 nasib baik ayah tak laju masa tu,terus ayah parking ke tepi,tayar belakang belah kiri pecah, wuiii takut weh mummy,kalaulah ayah bawa laju time tu mahu terbalik kereta,Nauzubillah min zalik...takut bila fikirkan...melelong jugaklah kereta time tu... abg aiz yg tengah tido terperanjat sambil menanggis,si kembar tersedar juga dalam pangkuan mummy...

Senario kejadian
situasi kejadian;

1. parking tepi
2. parking jer terus ada kereta call man parking depan kereta kitaorg
3. kereta iswara(kereta call man india)
4. call man tengah buka tempat letak tayar spare
5. bertabahlah ayah(sian kurusnya suamiku)
6. Apa daa PLUS punya rangers baru nak sampai...tayar dah siap pasang pun...

tak pasal2 RM50.00 jugak melayang,mula2 diaorg minta RM80.00 disebabkan ayah ada business card untuk towing kawasan selatan,ayah cakap harga kawan2..so, india tu tolak RM30.00..kalau tak mmg tadahlah RM80.00...
ayah kata nasib baik kenangkan mummy n anak2,kalau ayah sorang mmg ayah buat sendiri jer..

Bila balik ayah tgok ada paku besar kat tayar tu...wui saper punya angkaralah..otak mummy dah fikir yg negatif jer...apa pun terima kasihlah kat call man india tu sebab tolong kitaorg

2 comments:

NURULHANIF said...

nasib baik tak ape2..syukur..

MUMMYIZZ @4 Hero Izz said...

Alhamdulillah Tuhan pelihara kami sekeluarga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NuffnangX