Google Website Translator Gadget

Wednesday, November 11, 2015

saja-saja menjengah

Assalamualaikum n salam sejahtera dears,

ada lagi ke orang yang follow blog mummy ni..

sekarang ni mummy busy sangat..
siang malam bekerja..
siang kerja bergaji..
malam suri rumah uruskan kerja-kerja di rumah.

dah hampir setahun mummy kerja sorang-sorang..
kadang rasa nak pitam nak bayar itu ini dengan hutang pinjaman sana sini..
kadang buat je macam happy tapi Tuhan saja yg tahu apa yang mummy rasa.

kadang dengan no ic kat tengah tu 01 (menandakan anak Johor)
nak jer minta Sultan Johor derma kat mummy RM100,000.00
dapatlah tutup satu pinjaman mummy..
peningnya Ya Allah
pinjaman koperasi ada 2 berjumlah lebih kurang RM150K
pinjaman bank ada 2 berjumlah lebih kurang RM230K
pinjaman perumahan ada lagi RM80K

jumlah keseluruhan dekat RM500K

hmm hari2 berlalu asyik fikirkan pasal pinjaman..
3 dari pinjaman yang mummy buat tu adalah pinjaman untuk ayahizz..masa tu nak meniaga kononnya..mummy yg baikhati nak menolong suami buatlah pinjaman sebab dijanjikan akan bayar balik, dari satu pinjaman ke satu pinjaman.
 akhirnya mummy yg kena bayar sorang2
hmm xmampu nak kata apa.. Nasib? entahlah

dengan baki gaji tinggal puluh2 kat slip gaji
mummy tak tahu nak makan apa kadang..

macam semalam pertama kalinya dalam hidup mummy beras habis..kesian kat anak5 mummy,adalah beras untuk secawan..mummy buat bubur..
ada sayur kangkung sikit mummy tumis
ikan bilis mummy goreng..
kita makan sama2 Alhamdulillah syukur kita kenyang...wpun pada mulanya mummy fikir cukup ke kita 7 beranak nak makan..
syukur Tuhan cukupkan
ayah amek sikit
mummy amek sikit
abang izz ngan abg joe makan dua kali
abg qiqin ngan adik makan sekali..
Adam makan mummy suap..

Ada sesiapa tahu tak alamat sultan Johor?
memang nak sangat mohon bantuan..

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NuffnangX