Google Website Translator Gadget

Monday, June 18, 2012

Pagi yang suram

Assalamualaikum n salam sejahtera dears,

pagi-pagi hari ni airmata mummy dah mengalir,alahai mummy ni pagi2 dah beremosi bagai..bukan apa, pagi ni,hari pertama hantar si kembar kat rumah pengasuh baru.
dahlah masa mummy nak tinggalkan diaorg tadi,dua2 menanggis...

risaunya hati mummy ni,kalaulah diaorg terus menanggis,tentu si pengasuh tak sangup nak jaga,dahlah pengasuh tu jaga 3 org budak yg lain,semuanya kecik2..memang tak menang tanganlah gamaknya...

Ya Allah,permudahkanlah segalanya Ya Allah ...

tengah mummy buat entri ni,pengasuh call,dia bgth si kembar menanggis saja silih berganti,dia dah tak tahu nak buat mcmana,Allahu Akbar, mummy bgth kat pengasuh tu,tgu sehingga 8:30am kalau tak ok jugak,mesej saja mummy,takkan mummy kena cuti?? kalau dia tak sanggup jaga,nak hantar pada sapa??

rasa nak berhenti kerja je?? perlu ke berhenti atau ambil cuti tanpa gaji?? tapi, boleh ke ambil cuti tanpa gaji?? HR bagi ke??

Ya Allah semoga anak2 ku boleh diam n terima,mungkin si kembar terperanjat kut duk umah lain,pengasuh lain..

5 comments:

Kesuma Angsana said...

kuatkan diri.. moga dipermudahkan semuanye ye

Izan Ishak said...

maybe kembar masih tak biasa dgn pengasuh tu. tapi doalah byk2 ye mummy moga dorang boleh serasi cepat2... mmg risau tinggalkan anak2 dgn pengasuh baru ni...

fifi said...

mummy.. macam mane kembar? fifi doakan derang ok.. kalau serasi dengan pengasuh mesti ok je kalau pengasuh pujuk..

Iena Norie said...

masa saya dulu, memang menangis jek setiapkali tinggalkan kembar kat taska selepas bibik lari rumah... Budak dah biasa duduk rumah, memang susah sikit bila kena stay rumah pengasuh or taska.. setiapkali jemput, mesti mata kembar saya tue merah dan bengkak sebab menangis sepanjang hari.. Sedih sgt... Lama2 diorang okay jugak.. Kuatkan semangat yer mummy..

MUMMYIZZ @4 Hero Izz said...

thanks semua...pengasuh tu tak sanggup jaga...hari ni hantar pengasuh lain pula,tadi pukul 10am call pengasuh tu bgth si 2nd twin menanggis je..bgth kat dia kalau sampai pukul 11:00am tak ok juga,bgth,ni dah pukul 1pm rasanya dah ok kut,harap sangat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NuffnangX