Google Website Translator Gadget

Wednesday, March 14, 2012

Tiada yang Mustahil:Janin 15 minggu hidup..Subhanallah

Salam dears,

Tiada yang Mustahil bagi Allah, bayangkan janin berusia 15minggu(lebih kurang 3 bulan dalam kandungan) masih hidup. Maha Suci Allah yang menjadikan sesuatu..Agungnya Ciptaan Tuhan..Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.SubhanaAllah

Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya.Ya Allah...Hebatnya KuasaMu..


* masa kembar duk kat Inkubator,mummy tgok baby2 yg kat sekeliling,paling kecik mummy pernah nampak masa kat NICU tu 750grm.. sangatlah kecik,inikan pula janin...Memang Hebat sangat Kuasa Tuhan

1 comment:

mamafarah4 said...

ank adik saya 700 gram ms lahir..puncanya maknya ada darah tinggi masa 8 bulan..dah la ank sulung meninggal dlm perut,pas2 ank kedua lahir x cukup bulan.. Alhamdulillah skrg aktif ssgt dah umur 1 lebih..Kuasa Allah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NuffnangX