Google Website Translator Gadget

Thursday, June 30, 2011

15.3.2011 selepas Operasi

Keluar dari bilik bedah, mummy terus dihantar ke wad 14. Sampai jer atas katil tak lama ayah sampai. Pekataan pertama dari mulut ayah 'terima kasih mummy' hangat jer ciuman ayah kat dahi mummy..terus jer sebak kat dada..ayah sambung lg 't.kasih byk2 lahirkan anak yg comel2 buat ayah'..

Pukul 4:30pm Mama, Abah,Emy,Asz n Zira dan dua hero mummy aizz n izzuan sampai.. Terus jer air mata mummy keluar,tak tahu nak kata masa tu sedih,gembira,takut,penat n macam2 lar.. kesakitan lepas czer terasa sgt sebabnya masa czer ubat bius mummy dah habis kut,mana taknya perut lum jahit lagi,mummy dah boleh gerakkan kaki n berasa....Masa tu biarlah mum
my n doktor2 n Tuhan saja yang tahu. Malas nak citer...

Masa semua datang,air mata mengalir jer sebab mummy tak boleh gerak,sakit sangat..satu lagi mummy mmg jenis tak tahan sakit..Mummy tak bagi mama balik sebab mummy nak mama temankan... sian mama,taya doktor,doc tak bagi jaga. Abah cakap masa dalam kereta mama nangi
s sbb kesiankan mummy.Almaklumlah anak mama yg sorang ni memang dari kcik tak tahan sakit.

Mummy teringin nak tgok my twins..Tp, apakan daya tak boleh nak bangun, ayah kata kalau nak tengok twins mummy kena kuat untuk bangun. malam tu mummy kuatkan juga untuk bangun memang hampa jer percubaan mummy..

hari kedua kat wad 14,
3am, mummy tak boleh tido mummy cuba bangun 'Yes' boleh bangun tapi, tak leh turun katil lagi... pukul 8am mummy terkentut hehe,doktor cakap kalau dah terkentut senang nak bangun. Demi my twins, mummy cuba lg sekali untuk bangun 'YES' mummy dah boleh bangun n turun katil,mummy berhenti duduk kat kerusi sebelah katil..

Tarik nafas mummy cuba bangun n pergi toilet untuk buang air n mandi. Alhamdulillah lancar.Tak sabar nak tunggu ayah dah masa tu,mummy teringin sangat nak pergi tengok my twins mummy panggil JMP minta tolong tolak mumy dengan wheel chair ke SCN tuk tgok my twins.

Sampai jer kat SCN mummy terus tanya kat staf nurse 'baby of noraziah mana?' mummy tahan sebak bila tgok 1st twin, macam2 wayar ada, dahlar kecik..tgok 2nd twin dah kat dalam inkubator. Alhamdulillah my twins sempurna n comel. 1st twin 1.57kg n 2nd twin 1
.62kg. Dekat 40 minit mummy duk kat SCN,sempat juga mummy zikir tuk kedua baby mummy,mummy balik ke wad 14,yang termampu masa tu hanya doa berterusan untuk my twin kuat n sihat.


1st twin




2nd twin



hari ketiga wad 14,
Lepas doktor buka plaster tutup tempat jahitan czer, doktor pakar round n beritahu mummy boleh balik hari ni , twins terus dipantau kat SCN..sebelum mummy balik rumah mummy singgah SCN mummy tgok twins mummy,dengan genangan air mata mummy selawatkan twins mummy dan beberapa potong zikir..

Thanks very much untuk semua doktor dan nurse dan nurse pelatih kat DS,Dewan Bedah, Wad 14 dan SCN HPSF.....

2 comments:

miss yanyan said...

sebaknya baca...:(

mummyizz said...

lau ko sebak,aku lagilah :(
Alhamdulillah sekarang diaorg dah dgn aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NuffnangX